כל גבינה לבנה 5% תתאים. אפשר לאכול גבינה רכה למריחה, ריקוטה, אורדה, פטה או בולגרית.
אם אינכם אוכלים מוצרי חלב ניתן במקום שתי כפות גבינה לאכול רבע אבוקדו בינוני, כף חומוס, כף טחינה מוכנה (לא גולמית), כף טונה או פרוסת פסטרמה.
לאחר שתשמרו על התפריט שלנו במשך חודשיים, ניתן יהיה לעשות זאת. כרגע הדבר החשוב להצלחתכם הוא השובע, ובלחם הקל יש יותר חלבון והוא יותר משביע. אל תחליפו אותו בפריכיות וקרקרים, הם מרעיבים במיוחד.
החלפות שניתן לעשות: אפשר לאכול פיתה קלה או לחמנייה קלה במקום שתי פרוסות לחם קל.
בחרו בלחם שהפריט הראשון ברשימת הרכיבים שלו הוא קמח חיטה מלא. מספר הקלוריות לפרוסה צריך להיות פחות מ42 קלוריות. כשאתם נתקלים בלחם שכתוב עליו שהוא לחם קל, אבל אין פירוט לגבי מספר הקלוריות לפרוסה, היו סמוכים ובטוחים שהפרוסה מכילה הרבה מאוד קלוריות…
על העטיפה יכול להיות כתוב 180 קלוריות ל 100 גרם, שזה באמת מעט.
אולם אם הפרוסה עצמה שוקלת 100 גרם, יהיו 180 קלוריות לפרוסה…..
לא, ממש לא. מיץ פירות, ואפילו מיץ גזר זה סוכר חסר סיבים ועתיר קלוריות.
בהחלט כן. אפילו מומלץ, המרק נהדר להרגעת הרעב. אל תאכלו יותר משתי כוסות מרק ירקות ליום. נסביר את ההגבלה הזו בקבוצה.
זהו סלט שמגוון בצבעים. לדוגמא: סלט שמורכב מעלי רוקט, חסה, כרוב סגול, גזר, קולורבי ועגבניות. בצורה כזו אנחנו גם מגוונים את סוגי הוויטמינים וגם את סוגי והפיטוכימיקלים שאנחנו אוכלים. הפיטוכימיקלים הם חומרים כימיים המיוצרים ע”י הצמחים (פיטו = צמח). לחומרים אלו יש שפע סגולות בריאותיות: הם משמשים כנוגדי חימצון, נוגדי דלקת, חיילים במלחמה נגד חיידקים ווירוסים. הפיטוכימיקלים מגרים את מערכת החיסון, מווסתים ייצור כולסטרול, מפחיתים את לחץ הדם ועוד. כשאנחנו בוחרים סלט שיש בו גם אדום, גם כתום, גם ירוק, גם לבן וגם סגול, הסלט מגוון וטעים, יפה יותר, בעל מרקמים שונים, ובריא יותר.
בעגבניות יש ליקופן, בגזר יש בטא קרוטן, בירקות העלים הירוקים יש לוטאין, בקבוצת הצבע הלבן יש אליצין, ובסגול יש אנתוציאנינים.
אני ממליצה מאוד על יוגורט רגיל של 1.5% או 1.7%
בחרו ביוגורט שיש בו עד 120 קלוריות לגביע.
הימנעו מלבחור ביוגורטים עם פרי. זה לא פרי, זו ריבה, וכדי שהיוגורט יישאר יציב, מכניסים פנימה חומרים מייצבים רבים. כמה שפחות רכיבים ברשימת הרכיבים של היוגורט, ככה היוגורט יותר בריא.
אם אתם מחפשים מעט מתיקות, שתשבור את החמיצות של היוגורט, הוסיפו ליוגורט כמה פרוסות דקות של פרי. אפשר להוסיף פרוסות משני תותים או מחצי קיווי.
התפוח הוא פרי משביע מאוד, לעומת פירות אחרים ש״פותחים״ תיאבון. ניתן להחליף אותו בתפוז, או בחצי אשכולית או בחצי פומלה או בכוס תותים או בכוס מלון או בשני קיווי. מי שבכלל לא אוהב פירות יכול להמיר את התפוח בשתי פרוסות לחם קל עם מריחה קלה של גבינה או אבוקדו ופרוסות של ירקות בצד.
כן ולא….
חלב הוא מאוד קלורי וחשוב להיגמל מההרגל של שתיית מספר רב של כוסות קפה שבכל אחת מהן 100 מ״ל חלב (חצי כוס 80 קלוריות).
אם אתם זקוקים לחלב אתם יכולים להוסיף 4 כפות חלב ליום, ולא לקזז כלום מהתפריט. הקפידו שהכמות הזו לא תתחיל לעלות בלי משים. כדי לדייק מיזגו בבוקר את הכמות הקטנה הזו לכוס והקפידו למזוג ממנה לקפה.
במקום ארוחת עשר או ארוחת ארבע (לא שתיהן) אפשר לשתות כוס קטנה של קפה הפוך. הגבילו את הפינוק הזה לפעמיים בשבוע, וזאת מפני ששתייה לא משביעה כמו אוכל.
הקפד לבחור במסעדות שבהן מוגשות מנות המתאימות לך: סלטים, פשטידות, מרקי ירקות ודגים. הבחירה הטובה ביותר תהיה סלט, זאת מפני שאתה יכול להתענג עליו שעה ארוכה ובינתיים האחרים יכולים לסיים לאכול מנה ראשונה, שניה ושלישית.
הסלט יכול להיות סלט הבית, סלט הקיסר, סלט המשק, ניסואז ועוד. לא משנה אם יש בסלט אגוזים, או גבינה, או ביצים, זו הארוחה שלך וזה בסדר.
בקש מהמלצר לא להביא את הלחמניות לשולחן (גם לא בשביל מישהו אחר) ולהגיש את הרוטב בנפרד. אפשר להוסיף כף רוטב לסלט – אתה לא בעונש.
אם יש לך שליטה על היציאה למסעדות, המעט ביציאות אלו, ומצא לך סוגי בילוי אחרים. כמעט בלי יוצא מהכלל האוכל במסעדות שמן יותר מהאוכל בבית, המנות גדולות יותר, וכמות המלח גדולה יותר.